Anna Brigitta

Baggen Diensten

Double Eye
 

Biografie: Lilian Steps


Ik ben Lilian Steps. Getrouwd en moeder van 4 kinderen. Geboren en getogen in Geleen. Na enkele jaren in Gouda gewoond te hebben kruipt het bloed vooral daar waar het niet gaan kan en hebben we na 10 jaar ons geluk weer gezocht in het zuiden van het land.

Vanaf mijn tienerjaren schrijf ik gedichtjes. In eerste instantie waren dit enkel Nederlandstalige
gedichten. Na mijn verhuizing terug richting het zuiden ben ik voornamelijk in het Limburgs gaan
schrijven. Aangezien je in het Limburgs praat, denkt en droomt is dit voor mij toch dé manier om je gevoelens op de juiste manier onder woorden te brengen. Als je in het Nederlands gaat schrijven ben je toch altijd op zoek naar een vervanging van die woorden die het eerste in je op zijn gekomen. Enkele van deze gedichten zijn ook gepubliceerd in boekvorm. In Rouksignale, D’r Herrgot versjteet ouch plat en Platbook 3.

Samen met Ronald ben ik begonnen met het schrijven van carnavalsliedjes. Op bestaande
carnavalsliedjes werd ieder jaar een eigen tekst gemaakt voor de optocht. Gerelateerd aan het
thema van de groep, waarmee we aan de optocht deelnamen, werd hierop ieder jaar een passende tekst gemaakt. Na dit een aantal jaren gedaan te hebben besloten we om mee te doen aan het Gelaens Vastelaoves Leedjeskonkoer, waarbij ik de tekst voor mijn rekening nam en Ronald muziek en zang.

Uiteraard kwam van het een het ander en werd besloten om behalve carnavalsliedjes ook muziek
te gaan schrijven in andere genres. Er werd gekozen voor teksten voor feestmuziek tot teksten met een diepere inhoud. Inmiddels is er sprake van een geoliede machine waarbij we elkaar haarfijn aanvoelen als het gaat om de combinatie tekst en muziek.

Inmiddels werden eveneens teksten geschreven voor oa. Dora van Heumen, Louisa, Misjmasj,
Sixpack en Frans Croonenberg.

Inmiddels staan ieder jaar steevast het Gelaens Leedjeskonkoer, het Kinjervastelaovesleedjeskonkoer, het Tienervastelaoveskonkoer en de Protestsongavond op het programma. Gelukkig niet geheel zonder succes. Op het Gelaens Leedjeskonkoer vielen we diverse malen in de prijzen zoals eveneens op het Tienervastelaoveskonkoer. In 2009 werd zelfs het GVK gewonnen met het lied “Zitterd- Gelaen”. In 2009 werd op het Tienervastelaoveskonkoer de 3e plaats behaald en in 2010 zelfs de 2e plaats. 

Tijdens de vastelaovend van 2010 werd Ronald benaderd door Brigitte met de vraag om voor het
volgende vastelaovesseizoen een nummer voor hen te schrijven. Met het liedje “Gelaen sjtedje
dat weer broesj” werd in 2010 deelgenomen aan het GVK, waarbij een schitterende 3e plaats werd behaald.

Hopelijk is dit alles nog maar het begin van een mooie toekomst in het tekstschrijven.


Terug naar de vorige pagina.